Zondagmiddag 7 mei stroomde dorpshuis Tunawerth in Ternaard helemaal vol met muziekliefhebbers. Vele dorpsgenoten hadden de uitnodiging van Euphonia aangenomen om samen met hun het 95-jarig jubileum van deze brassband te vieren.

Als muzikaal cadeautje aan het publiek, gaf de muziekvereniging olv dirigent Paulus de Jong deze middag een afwisselend koffieconcert. Na de statige concertmars Praise en het fraaie koraal The Day Thou Gavest, werd het grote werk Lord Tullamore opgevoerd. In dit uitdagende werk kwamen mooie Ierse melodieën naar voren. Daarna mocht Harmke Groen het publiek trakteren op de ingetogen bugelsolo Eyes of a Child.

De leerlingen van Euphonia mochten natuurlijk niet ontbreken op dit feestje. Inge, Jan Jacob, Geert, Savannah en Sybren speelden een aantal nummers waaronder de Walsenmedley en de American Medley. Mooi om te zien en te horen dat deze jeugdige blazers zo enthousiast spelen op hun instrument.

Na twee Spaanse uitstapjes in The Mask of Zorro en Children of Sanchez, was het tijd voor het slotwoord van voorzitter Wiebrig Reitsma. Wethouder én dorpsgenoot Pytsje de Graaf kwam naar voren om Euphonia namens het hele dorp te bedanken voor 95 jaar muziek in Ternaard. De heer Galluzi uit Ternaard had nog een prachtig cadeau voor de vereniging in de vorm van een zelfgemaakte ‘gouden oorkonde’. Na het spelen van de uitsmijter Calling Cornwall was het concert afgelopen. Euphonia gaat nu op naar het 100-jarig jubileum.