Op vrijdag 13 november jl. werd in Tivoli Vredenburg te Utrecht voor de 35e keer de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (4e en 3e divisie) gehouden. Brassband Euphonia uit Ternaard is een trouwe deelnemer aan deze kampioenschappen en was ook deze keer van de partij.

Eindigde de band vorig jaar nog een teleurstellende 7e plaats, dit jaar steeg ze boven zichzelf uit. Onder de bezielende leiding van dirigent Gatse Hylkema werd het verplichte werk ‘Beecher Variations’ van Stephen Bulla gespeeld. Dit werk is gebaseerd op het koraal ‘Wat de toekomst brenge moge’. Met een volle brassbandsound werd het werk geopend. De koraalfragmenten bleven duidelijk waarneembaar. Een paar kleine missers brengen de solisten niet van de wijs. De band ontwikkelt goed door en met een stevige slotnoot wordt het stuk beëindigd. De jury was unaniem van mening dat brassband Euphonia de terechte winnaar is!

De weg naar goud is gelopen! Wat een geweldige bekroning van alle door de leden en dirigent gegeven inzet! Voor dirigent Gatse Hylkema is het een dubbele bekroning, hij viert dit jaar z’n 25 jarige jubileum als dirigent. Brassband Euphonia feliciteert hem met dit jubileum en hoopt nog lang van hem als inspirerende, bezielende, sensitieve leider te mogen genieten.