Met de mars Arsenal werd het aanwezige publiek meteen getrakteerd op een fijne muzikale opening van het Nieuwjaarsconcert 2017 van Brassband Euphonia. Ondanks het stormachtige weer hadden vele mensen de weg naar dorpshuis Tunawerth gevonden,
zodat Euphonia een volle zaal kon toespelen én toezingen. Dat gebeurde natuurlijk met Happy New Year van Abba.

Na deze muzikale nieuwjaarsgroet heette presentatrice Pytsje de Graaf iedereen welkom. Thema van het concert was; A Swinging New Year! Voor een extra portie swing was de Clay Corners Bigband van muziekschool Opus3 uitgenodigd voor deze avond. Tijdens hun eerste muzikale bijdrage brachten zij o.l.v. hun zeer enthousiaste dirigent Gerard Viet heerlijke bigbandnummers als Mood Indigo en Superstition. Het plezier in muziek maken spatte er vanaf bij de Bigband.
Sinds augustus 2016 staat Euphonia onder leiding van dirigent Paulus de Jong. Hij had voor deze avond een mooi afwisselend programma samengesteld. Onder zijn muzikale leiding werden voor de pauze o.a. het swingende Children of Sanchez en de mooie filmmuziek My Heart Will Go On gespeeld. Eb-cornet solist Dirk de Ruiter kon in het bekende gedragen Adagio van Tomaso Albinoni zijn muzikale talent laten horen. Daarna stonden de leerlingen van Euphonia; Atze, Geert, Savanah en Sybren in de spotlights. Ze lieten als kwartet, trio en solist horen wat zij de afgelopen tijd hadden geleerd. Het publiek waardeerde hun prestaties met een daverend applaus.

Na de pauze werd de hulp van de leerlingen ingeroepen bij het bekend maken van de prijzen van de verloting. Nadat de prijzen waren uitgedeeld werden alle lichten in de zaal gedoofd. Black Symphony Overture is een bijzonder nummer van de symfonische rockgroep Within Temptation; in het donker, begeleid door één noot in de bassen, kwamen de leden van Euphonia op met mysterieus gezang. Hierna werkt het stuk naar een prachtig hoogtepunt, waarna het eindigt met wederom gezang. Het werd een sfeervol begin van de tweede helft van het concert. De leerlingen konden hun beste beentje voorzetten in het Brass ABC en de trombonisten konden, gekleed in Poncho en Sombrero, muzikaal uit hun dak gaan in Blades of Toledo. Beide stukken werden begeleid door Euphonia. Na een heerlijk swingend optreden van de Bigband, waarbij vele solisten al improviserend voor het voetlicht traden, was het concert al bijna afgelopen. Euphonia sloot de avond swingend af met Mr. Bizet Swings. Na het dankwoord van voorzitter Wiebrig Reitsma volgde nog muzikaal vuurwerk met het overbekende Music van John Miles dat door Euphonia als toegift werd gespeeld. Het aanwezige publiek beloonde dit met een staande ovatie!